Международен форум за обмяна на опит
Международен форум за обмяна на опит / netinfo
Започна Деветия национален педагогически форум на тема “Международни и национални образователни политики и практики”. На него участват 130 доклада и презентации на общо 88 учители и университетски преподаватели. Организатор е Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийски университет.

Форумът е с международно участие съобщи директорът на Департамента доц. Галя Кожухарова. Тази година участие ще вземат Озлам Юличевич от НАСА-центърът в Измир, Турция. Четири са центровете от този тип в южната ни съседка, като този специално се занимава с тренингите на деца, провокиращи техния интерес към науката и научните изследвания. “Идеята е да пренесем добрият опит, провокирайки мисленето на нашите деца” сподели доц. Галя Кожухарова.

Друг традиоционен гост на форума е доц. Валерий Мележик от Института по руски език “Пушкин” във Москва. Доц. Мележик освен участие във форума ще подготви, съвместно с преподаватели от Тракийския университет, и квалификационни семинари, които ще се проведат в рамките на една “десетдневка на руската култура, образование и наука”. Проекта ще се проведе и с подрепата на посланика на Русия в България Анатолий Потапов.

От Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите ще организират стажове за студенти от Тракийския Университет от различни специалности в центъра за творческо обучение в София. След това, 10-те най-добрe представили се студенти, ще отидат и на десетдневен стаж в Турция.