Международен ден на младежта
Международен ден на младежта / DarikNews.bg, архив

На 12 август отбелязваме Международния ден на младежта. Тази година датата е по-специална, тъй като периода до 12 август 2011 г. е обявен от ООН за Международна година на младежта.

През този период под мотото "Нашата година - нашият глас" ще се ще се състоят множество младежки инициативи. Международната година на младежта е под наслов "Диалог и взаимно разбирателство".

На 17 декември 1999 година с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 - 12 август 1998 година, 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден като начин да се предизвика по-голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 година, както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995 година. /БГНЕС /

По повод Деня на младите хора в Стара Загора се провежда обществена дискусия на тема „Професионална реализация и включване на младите хора с увреждания в общността". Тя се организира от Ресурсен център - Стара Загора и РМС „Инициатива".