сирена пожарна
сирена пожарна / ThinkStock/Getty Images
От денонощия  Ана и Иван Иванови от  село Долно Изворово са на практика без дом  и живеят в съседи. Голям пожар, станал на свечеряване на Богоявление на практика  превърна в необитаем ремонтираният дом на семейството арсеналци. Изгоряла е цялата покъщнина, покривите на двете постройки, мебели, дрехи, посуда, електрически уреди.Иван и Ана имат две пораснали деца- момче и момиче, които не живеят в страната.

Пламъците от покрива първо вижда съсед, който се обажда на семейството. Две пожарни коли от Райнната  противопожарна служба в Казанлък реагират бързо, но  се налага да се изчака и екип на EVN, който да прекъсне централно електрозахранването в района. Силният вятър допълнително затруднява действията на огнеборци и ремонтни групи.  

Все още не е ясна причината, довела до изпепеляването на  градения 20 години дом на Иван и Ана. Към  момента на избухването на пожара, в дома не е имало включени електроуреди.

Първоначалната версия за станалото нещастие е скъсал се от силния вятър електрически кабел към съседната къща, който пада върху ламаринения  покрив  на дома на потърпевшите.

В помощ на пострадалото семейство е ангажирано цялото село Долно Изворово. По думите на кмета му Ферид Бекиров, ще се направи всичко възможно и неоходимо семейството да възстанови дома си. Ще бъде открита и дарителска сметка в помощ на пострадалите.

Дотогава Иван и Ана ще живеят в  предоставена част от дома на свой съсед- Мехмед Челиков. 

За възникналия пожар, при който няма пострадали, се води разследване.