Местят родилното в Университетска поликлиника, продават старата сграда
Местят родилното в Университетска поликлиника, продават старата сграда / DarikNews.bg, архив

Акушеро-гинекологичният комплекс, който се намира в центъра на Стара Загора, ще бъде преместен на мястото на бившата Университетска поликлиника, Ушна и Очна клиника. Единият етаж е готов за пребазирането, защото на него има изградени четири нови, съвременни операционни. Преди окончателното преместване обаче трябва да бъдат изпълнени всички медицински стандарти по акушерство и гинекология. Изп. директор на болница „Ст.Киркович" д-р Петър Атанасов изрази надежда преместването на родилното да стане факт преди началото на зимата.

През ноември миналата година председателят на Съвета на директорите Зоя Вълева потвърди, че от Министерството на здравеопазването са отпуснали 200 хил. лева за основен ремонт на сградата на болницата, за да започне пребазирането на родилното отделение. Средствата няма да бъдат достатъчни, ще се търси допълнително дофинансиране, убеден е д-р Атанасов.

Сградата на родилното, която се намира на апетитното място на ъгъла на булевардите „Ген. Столетов" и „Руски", е собственост на болницата. На последния Съвет на директорите е взето решение тя да бъде определена за продажба.