Мерки за безопасно движение
Мерки за безопасно движение / Дарик радио Стара Загора
Липса на маркировка, неработещи светофарни уредби, хаос по улиците. Така най-общо определиха състоянието на движението в Стара Загора представители на различни организации и институции. Мненията, мерките и препоръките бяха обобщени по време на среща - диспут на тема „Организация и безопасност на движението в Стара Загора”. Идеята за срещата е на Националния автоинструкторски съюз-клон Стара Загора и на Община Стара Загора.

“Ще предадем на администрацията папка, в която сме описали слабите места в пътнотранспортната схема на града. Те са посочени от наши екипи, които в продължение на месец участваха интензивно в движението и констатираха недостатъците му. На много места има липсващи и непоставени знаци. Нерегулираните кръстовища създават проблеми и предпоставки за катастрофи. Таксиметровите пиаци често заемат цели пътни ленти”, обобщиха автоинструкторите.

Ф
Мерки за безопасно движение
netinfo
азите на движението на кръстовището на бул”Цар Симеон Велики” и “Капитан Петко войвода” да бъдат сменени, настояха инструкторите. Те представиха и фотомонтаж на своя проект.

Въвеждане на двупосочно движение по някои от централните улици, строго регламентиране на паркирането, изграждане на подземни и надземни паркинги, по-строги глоби и санкции за нарушителите, въвеждане на регулировчици, са само част от спешните мерки.

Организаторите на срещата настояха да се създаде и Консултативен съвет по транспорат към Община Стара Загора, в който да участват експерти и специалисти.

На територията на областта има регистрирани 126 662 автомобила, като 2/3 оттях са в Стара Загора.