МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” с нов директор
МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” с нов директор / DarikNews.bg, архив

Хирургът д-р Петър Атанасов е оглавил днес МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" по решение на Борда на директорите, потвърди един от синдикалните лидери в болницата д-р Атанас Бадов.

Досегашният директор д-р Николай Колев е освободен, но остава зам.-председател на Борда.

Решението е взето на заседание, на което са присъствали председателят на Борда Зоя Вълева и членовете д-р Атанасов и д-р Колев.
Мотивите за промяната не са известни.

„Имаше благодарности, но мотиви - не. Явно, че не съм удобен. И все пак ще се върна към специалността си - хирургията", коментира д-р Николай Колев. На заседанието Зоя Вълева е обявила предложението за смяната като съгласувана с министъра д-р Стефан Константинов. Самата тя не бе открита за коментар.
Синдикатите ще излязат с официална позиция утре, след събрание, обеща д-р Бадов.

Новият директор д-р Петър Атанасов е роден в гр. Първомай.След завършването на висшето си медицинско образование е бил ординатор в Окръжна болница - Хасково, началник на Хирургическо отделение в МБАЛ - Гълъбово, управител на Гълъбовската болница. Работил е като ординатор в Хирургическо отделение на МБАЛ - Димитровград.
От 1996 до 2001 г. е работил в Тунис. В същото това време (от 1996 до 2002 г.) там е работил и настоящият здравен министър д-р Стефан Константинов.