Манев: Липсата на наказание води до такива резултати
Манев: Липсата на наказание води до такива резултати / DarikNews.bg, архив

26-годишният Радослав, който снощи беше пребит на кръстовище в Стара Загора, отново е приет в болница, тъй като е припаднал. За това информираха от болницата. Потвърди го и общинският съветник Маноил Манев, който е председател на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт и член на ПК по обществен ред в Общински съвет Стара Загора.

Снощният побой, при който пострадаха тежко две момчета, Манев определи като недопустим инцидент, още повече станал в центъра на града. Той е категоричен, че липпсата на наказания води до такива резултати.

Според разкази на очевидци при задържането си извършителите на побоя се оправдали с думите: „Да, ние ги бихме, защото ни показаха среден пръст".

Маноил Манев изрази възмущението си и от факта, че полицай се е опитал да измъкне от ареста побойниците.

„Пристига цивилно лице, влиза в Районното управление без никакви пречки, което означава, че е служител и разговаря със задържаните. След това извика родителите им и след 20 минути пристигна адвокат", коментира Манев.

Според него полицаят е направил връзката между задържаните, родителите им и адвоката. Той допълни, че наказанието за служителя на реда не може да бъде административно.

Общинският съветник е уведомил за случая началника на полицията и неговия заместник. Манев допълни, че самоличността на служителя на реда вече е установена.