Малкият принц
Малкият принц / netinfo
На 27 септември от 19 часа е първата премиера за новия Сезон 2018/2019 г.  - „Малкият принц“- мюзикъл от Александър Йосифов. Режисьор, сценограф и художник костюми на този спектакъл за деца и възрастни е Денис Иванов.  Диригент е Младен Станев. Участват солисти и артист-хористи на Държавна опера-Стара Загора: Иван Кабамитов, Теодор Петков, Нели Нечева, Христиана Христова, Денис Иванов, Нина Димитрова, Евген Сурмиевич, Пламен Асенов, Мехмет Бурхание, Петър Янкулов, Никола Марулев, Маргарита Йовчева, Виолета Димитрова, Силвия Георгиева, Ина Андреева, Ганка Палазова, Маргарита Ташева, Мария Колева, Кунка Дачева, Кремена Райчева, Лили Ходжева, хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора, Корепетитор е Полина Влахова.
 
„Малкият принц“ на проф.Александър Йосифов е произведение, което се представя за първи път пред публиката. В Стара Загора е националната му, а и световна премиера. В ролята на Малкия принц е самият режисьор Денис Иванов. Ето и неговото послание към зрителите на предстоящата премиера:
 
„Малкият принц” е едно изключително вълнуващо и духовно извисяващо пътешествие на душата през различните етапи на човешкото съществуване и личностното развитие на всеки един от нас. Това е една вълшебна притча за търсенето на себе си, постоянния диалог и спор със собственото „АЗ” в търсене на неоткриваемите истини за живота, смъртта, любовта и познанието“.