М.Михайлов: Нямаме причини да подкрепим Стефан Дамянов
М.Михайлов: Нямаме причини да подкрепим Стефан Дамянов / netinfo
Нямаме никакви причини да подкрепим кмета на Казанлък Стефан Дамянов за втори мандат, заяви за “Дарик” лидерът на областната структура на партията Михаил Михайлов.

Според него в града на розите партията ще участва със свой самостоятелен кандидат и своя листа за съветници, кандидат-кметове ще издигне и в няколко села от района, където партията има значителен брой привърженици.

Михайлов отказа подробности по бъдещата градска кандидатура на “Атака” с мотива, че още се работи по нея, но уточни, че кандидатът на партията в Казанлък ще е млад човек, честен, доблестен, който не толерира корумпираните, не е цветарка, лоялен е към “Атака” и не членува в други партии.

Той упрекна сегашният председател на местната структура в Казанлък Ненко Георгиев, че прави предизборен PR на настоящия кмет, без за това да има официално решение.

Според Михайлов на среща в края на август между него, местния лидер на партията и лидерът на “Атака” Волен Сидеров е бил договорено да се уточнят конкретни параметри с казанлъшкия градоначалник, преди каквато и да е било позиция, но такава среща не се състояла, по вина на казанлъшкия кмет.

Областният председател на “Атака” съобщи, че все още няма конкретно решение как да бъде наказан за дадената прибързана подкрепа казанлъшкия председател на “Атака”.

Михайлов нито отхвърли, нито потвърди информациите, че предстои смяна на лидера в Казанлък,.

В същото време заради прибързаната и без официалната санкция на националното ръководство подкрепа на “Атака”, дадена преди месец за казанлъшкия кмет, значителна част от досегашните активисти са се дистанцирали от местното ръководство и в момента работят по създаването на паралелни структури, научи “Дарик” от свои източници.

Те щели да излезнат със своя листа за общински съветници.