Люцканов с черепно-мозъчна травма. Отказва лечение
Люцканов с черепно-мозъчна травма. Отказва лечение / netinfo
Черепно-мозъчна травма и комоцио е диагнозата на пребития тази вечер в казанлъшко заведение командващ Вторият български батальон в Ирак подп. Наско Люцканов.

Първоначалните съмнения за инсулт са отхвърлени.

След консултация с неврохирург е предложено подполковникът да постъпи за лечение в казанлъшката болница. Наско Люцканов е подписал декларация, че отказва лечение и преди минути се е прибрал в дома си.

Около 20 часа тази вечер подполковникът, срещу когото се води дело за подкуп е бил пребит от трима мъже в казанлъшкото бистро "Ани".

Според придружаващите подполковника, сред тримата е бил и кадрови военнослужащ, с чин сержант, който преди време бил обучаван от самия Люцканов за мисия в чужбина. Той е и сред свидетелите срещу Люцканов в делото за подкупа.

Тримата се нахвърлили с обидни квалификацици срещу офицера и негова бивша колежка.

В момента тримата нападатели на Люцканов са на разпит в РПУ-Казанлък.

В края на септември 2006-та година Наско Люцканов бе задържан с подкуп от 400 лева, които му били дадени от военослужащ с мотива, да го уреди на мисия в Афганистан.

Срещу бивишя командващ Втори батальон в Ирак бе заведено дело. Само преди седмица бе последното заседание във ВКС по казуса, след като през юли тази година Военно -апелативния съд му присъди условна присъда с петгодишен изпитателен срок.

До месец се очаква окончателно решение по казуса.

От близо година и половина подполковник Наско Люцканов е отстранен от работа. 42 годишният офицер е баща на две дъщери.