Лидер на ГЕРБ пое Пътното в Казанлък
Лидер на ГЕРБ пое Пътното в Казанлък / http://obs.kazanlak.bg/

Лидерът на общинската организация на партия ГЕРБ в Казанлък Иван Кьосев от края на тази седмица е назначен за ръководител на местната Пътна служба, научи "Дарик".

Именно новата му работа е причина Кьосев да не участва в работата на последното заседание на Общинския съвет в града, на което бе гласуван на второ четене местния бюджет. Само до преди месец Кьосев бе и ръководител на групата съветници на управляващите в местния парламент на Казанлък.

Не е ясно дали Кьосев е заел мястото след конкурс или назначението е част от кадровите промени и рокади на управляващата партия. Преди да се сдобие с новия си пост, за кратко Кьосев бе председател на касирания Общински съвет в Казанлък. В трудовия си път има и работа като митничар. 53 годишният казанлъшки лидер на ГЕРБ е завършил ВМЕИ-Габрово. Има и Московска специализация по международни икономически отношения. 

Според запознати с партийните дела в ГЕРБ, новото амплоа на Иван Кьосев е част от поетапното му дистанциране от политическите дела в ГЕРБ и неговото ръководство. В редиците на ГЕРБ-ерите текат усилени консултации и разговори за това кой да поеме общинската структура.