Левски разби Берое на старта на четвъртфиналите
Левски разби Берое на старта на четвъртфиналите / Dariknews.bg, архив

Баскетболистите на Берое започнаха с тежко поражение участието си в четвъртфиналите на първенството при мъжете. Играчите на Георги Младенов отстъпиха с 69:89 на Левски в първия двубой от серията. Вторият мач е на 1 май в Стара Загора, играе се до две победи от три срещи. Евентуален трети сблъсък ще бъде отново в София на 3 май.

Най-резултатен в първия мач за Берое бе Милен Димитров със 17 точки, 12 точки добави Борис Бакович. За Левски с 20 точки завърши Младен Пантич.

Във втори пореден двубой Берое остана без тримата си американци - Реджи Холмс, Уил Уолкър и Мич Картър. Чужденците напуснаха заради неизплатени заплати.

„Левски в този му състав трудно може да бъде преборен. Но в никакъв случай не оправдавам поведението на моите играчи. Друго е да паднеш прав. Може да си слаб, но не бива да си безличен. Ние се примирихме, все едно двубоят е само от едно полувреме", разочарован бе след двубоя треньорът на Берое Георги Младенов.

„Много се надявахме да дойдат да играят в пълен състав, за да имаме отговорност. Колкото и да искаме, играчите като преценят, че един отбор не е в пълния си състав може би не се мотивират достатъчно. Берое обаче не бива да бъдат подценявани", коментира треньорът на Левски Константин Папазов.