Лекари готови за колективна оставка
Лекари готови за колективна оставка / DarikNews.bg, архив

18 лекари от ОАИЛ 3-то ниво на компетентност при болница "Ст.Киркович" в Стара Загора са се подписали заявление до изп. директор на здравното заведение.

"Заявяваме, че при командироването на лекар от ОАИЛ в друга структура на болницата ще подадем колективна оставка", пише в документа, който е депозиран в деловодството.

Лекарите са категорични, че искат да работят, но не са съгласни със заповедта на директора си.Те припомнят, че декларация с мотиви срещу нея, са изпратили до д-р Петър Атанасов още на 5 март.

Мотивите ми за командировката на трима специалисти от ОАИЛ в КАСИМ са в полза на дружеството, което трябва да бъде финансово стабилизирано, коментира за Дарик изп. директор в края на миналата седмица. Д-р Атанасов увери, че е готов на диалог и преговори, но бе категоричен, че действия, които саботират работата на болницата, няма да допусне.

Според специалистите в ОАИЛ, които не желаят да изпълнят заповедта, се предприемат стъпки за достигане на трето ниво на КАСИМ. Двете отделения изпълняват еднакви дейности, но ОАИЛ покрива 30-дневна спешност, а в КАСИМ работят само преподаватели. Ние нямаме нищо против към колегите, които обучават студентите, но нека функциите да бъдат разделени, заявиха още лекарите от ОАИЛ.