Къде са паветата, питат в Казанлък?
Къде са паветата, питат в Казанлък? / netinfo
Ръководството на Общинския съвет в Казанлък поиска от Общината да се направи пълна инвентаризация на извадените павета през последните години от площади и улици в града.

Решението е заради внесено предложение до местния парламент, в което предприемачът Стойчо Кълвачев иска да реализира свой проект за общинска инфраструктура.

Разпоредената инвентаризация на извадените през последните години в Казанлък градски павета включва площадите „Севтополис”, „Европа”, улиците „Искра” и „Скобелев” , бул. „Освобождение” и други мпо-малки улички, където имаше над 100 годишни павета.

Общинските съветници на града настояват до края на ноември да се даде точна информация колко са извадените от тези обекти павета и какво количество е в наличност от бившата паважна настилка в града.

Съветниците настояват да научат и дали има продадени павета, колко и на каква цена.

Според запознати в последните години заради инфраструктурни проекти на практика е извадена цялата стара паважна настилка на Казанлък.

Една част от паветата са поставени на други места, други могат да се открият в частни имоти, складове или струпани в по-скрити места в града.

По време на ремонта на площад „Севтополис”, бяха извадени над 9 декара с павета, за които се разпространи информация, че има апетитни предложения за продажба.

Дали Общината се възползва от това или те бяха дарени или закупени на повече от скромни цени на близки до Общината инвестори, на тези въпроси също ще се търси отговор.