Културно-образователно рали в Ст.Загора
Културно-образователно рали в Ст.Загора / netinfo
Културно-образователно рали Стара Загора - Пловдив ще се проведе от 29 септември до 5 октомври. То е посветено на Дните на Русия в България и е продължение на дългогодишното сътрудничество между Департамента за квалификация на учители към Тракийския университет и Института “А.С.Пушкин” в Москва.

Една от основните прояви в културната десетдневка в Стара Загора ще бъде  международната  научно-практическа конференция на тема “Руската наука, образование и култура в съвременния свят”. В нея ще участват специалисти по руски език, ученици и студенти.

Представители на руския и българския бизнес ще обсъдят взаимното сътрудничество на кръгла маса. Патрон на проявата ще бъде областният управител Мария Нейкова и посланикът на Руската Федерация у нас Анатолий Потапов .

В рамките на културно-образователното рали в Стара Загора  СОУ “М. Горки” ще бъде домакин на традициотнната есенна среща на училищата, изучаващи руски език. Покана за участие са получили специалисти, учители и русисти от Балканските страни и Югоизточна Европа, 45 представители на руски университети и педагогически общности , представители от училища в Самара и Москва. Срещата ще се проведе от 1 до 4 октомври.