Културни прояви в Стара Загора
Културни прояви в Стара Загора / DarikNes.ng, архив

„Другият" отново излиза на сцената на Старозагорския куклен театър. Тази вечер от 19:00 часа безтекстовият спектакъл за възрастни ще ви очарова с актьорско майсторство, музика, игра на сенки и цветове.

Честванията на Деня на независимостта на България ще започнат от 11:00 часа на 22 септември. Пред паметника на загиналите във войните старозагорци Парк "Александър Стамболийски" ще се състои тържествен ритуал с поднасяне на венци и цветя.

Тържествата включват още Концерт на Ансамбъл „Загорче" от 11.30 часа на Площада пред Общината, Концерт на Духов оркестър - Стара Загора и Военен духов оркестър при Втора тунджанска лека пехотна бригада от 18.00 часа на Античния форум.

От 19:00 часа актьорите от Драматичен театър „Гео Милев" ви канят на премиерата на комедията „Лари Томпсън" (Show must go on). Автор на пиесата е сръбският драматург Душан Ковачевич.

По същото време от 19:00 часа в кукления театър ще се играе спектакълът за пораснали деца „Коледна песен".

В петък танцова школа за народни танци „БРОЕНИЦА" празнува една година. От 16:00 часа е организирано дефиле по бул. „Цар Симеон Велики". С вход свободен е концертът им, който започва от 17:00 часа на Античния форум.