Кухненска музика в Музея на религиите
Кухненска музика в Музея на религиите / Dariknews.bg, архив

Ентусиасти представят музиката на душата под наслов „Замесете се с нас!".
Вратите на „Музея на религиите" в Стара Загора ще бъдат широко отворени за всички, които искат да изживеят един по-духовен и музикален съботен ден.

За първи път екипът на мрежа „Хлебни къщи" ще представи на старозагорци методиката „Кухненска музика", която се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове, от рендета до тигани и буркани, и по този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен източник на вдъхновение, творчество и красота, твърдят организаторите. По думите им, в кухненската музика няма професионалисти, няма по-добри или по-лоши музиканти, нужно е само да се вслушваме в другия и чрез неговия звук да чуем самите себе си.
Спонтанността е водата, ритъмът е брашното, ентусиазмът е закваската, а резултатът е тесто от добро настроение и радост. Замесвайки хляб, се учим как да замесваме приятелства, как да намерим собствения си ритъм, как да се синхронизираме с хората около нас и как чрез тях да открием най-добрата рецепта за радост от живота.

Всички, които носят музиката вътре в себе си и искат да замесят свое хлебно послание, което да споделят с другите, трябва да посетят от 10.00 до 14.00ч. „Музея на религиите" в Стара Загора.