47-годишна жена от  Павел баня е била нахапана от куче докато разхожда своите домашни любимци, а едно от кученцата й е било умъртвено.

В момента жената е с рани от ухапванията. 

Ивелина е излязла на разходка, която започва на метри от последните къщи в Павел баня. От постройка в селскостопански масив излиза агресивно куче, порода каракачанска овчарка и започва да я лае. Взема в ръце двете малки кученца, с които е излязла, но каракачанката се нахвърля и я събаря.  

“Захапа ме за бедрото и ме събори на земята. След което пусна бедрото и ме захапа под мишницата, а аз държа двете кучета в ръце. След като ме пусна захапа малкото ми кученце, което беше в дясната ми ръка и започна да го дърпа”, каза жената пред NOVA

Каракачанката захапва 3-годишния Джери и го разкъсва пред очите на Ивелина.  

“Нещото, което не мога да преживея. Не мога да забравя очите му, в който го захапа. Аз го държа, той го дърпа. Не мога да забравя очите му”, казва Ивелина. 

Ивелина е с четири шева по крака и нахапвания в подмишницата и цялото тяло. Първият човек, на когото се обажда е съпругът й. “Тя не можеше да говори от шок и болка от всичко, което се случва”, разказва Теологос Кангелидис. 

“А представете си, че в ръката си държах не кучета, а 2-3-годишното си дете. Или пък, ако на мое място беше 13-годишният ми син да развежда кучетата. Какъв щеше да е изходът от цялата тази ситуация”, пита пострадалата.

“Това е куче пазач, което си опазва територията и може да нападне всеки, който минава от тук”, казва още съпругът на Ивелина. 

Сега на жената й предстои дълго лечение. Постройката до която се намира агресивното куче е собственост на софийска фирма, която работи основно по време на розобера.
NOVA