награди
награди / община Тунджа
"ВРЕМЕ Е ЗА ЛЯТНО ГЕРОЙСТВО!" – с този призив Сдружение „Самаряни“ и Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора инициират за 26-ти пореден път съвместна кръводарителска акция в град Стара Загора.
 
„Август е! Най-любимият летен месец. Но дори и през лятото, нуждата от доброволно дарена кръв няма ваканция! Докато всички ние се наслаждаваме на летните мигове, в някоя болница има човек, нуждаещ се от преливане на кръв!
 
Лятото е сезона, през който най-малко хора даряват кръв. А тя е безценен подарък! Не може да се замести с нищо друго. Когато дете, майка, баща, баба, дядо, брат, колега или съсед имат нужда от кръвопреливане - нуждата е изключително лична. Но истинското предизвикателство е да кръводариш за някой непознат! Има магия, удовлетворение и щастие в този жест на добротворство. Това е истинско геройство!
 
Не забравяйте личната си карта, закусете, изпийте любимото си кафе, чай или сок! Ние ще Ви посрещнем с добро настроение и много здравословни, домашно приготвени вкусни неща!”,
призовават организаторите.
 
От 2010 г., до настоящия момент, в кръводарителските акции на “Самаряни”, РЦТХ и партньори са участвали 649 души, 569 от които са кръводарили, 65 - за първи път в живота си.
 
Лятното кръводарителско приключение за герои ще се проведе на 18 август, (петък), от 8:30 до 12:00 часа, с любезното домакинство на МИКЦ “Къщата на Архитекта”, на ул. “Сава Силов” № 37.