Кръгла маса за устойчивото развитие на туризма
Кръгла маса за устойчивото развитие на туризма / DarikNews.bg, архив

„Национални системи за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в туризма" е темата на кръгла маса, която ще се проведе в Стара Загора.

На форума ще се направи преглед на международния опит и добрите практики за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в областта на туризма по света, ще бъдат представени резултати от проучване в рамките на проекта сред българския бизнес и организациите в туризма за нагласите и готовността им за участие в доброволни схеми за сертифициране на качеството и устойчивото развитие, както и ще бъдат изложени и дискутирани модели, предимства, недостатъци и перспективи пред проекти за национални системи за сертифициране на качеството на туристическите услуги и на устойчивото развитие на туристическите предприятия.

За участие са поканени представители на изпълнителната власт, туристически сдружения, висши училища, туроператори и туристически агенции, хотелиери и ресторантьори, културни институции, дирекции на защитени територии и др.

Кръглата маса ще се проведе на 13 септември от 9 до 13 часа в зала 2 на община Стара Загора. Организатори са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.