Кошлуков:Станишев режисира разцеплението в НДСВ
Кошлуков:Станишев режисира разцеплението в НДСВ / netinfo

Конфликтът,който се развихри в Национално движение Симеон Втори,след партийния конгрес е режисиран от министър-председателя и може да срине кабинета, тази прогноза направи в Стара Загора лидерът на партия Новото време Емил Кошлуков.Той беше депутат в 39-тото Народно събрание от царската парламентарна група.

Според него,този конфликт не е партиен,а финансов и властови.

“Групата на Панайотов винаги е представлявала БСП в НДСВ.Убеден съм,че сценариите за разцепленение на жълтата парламентарна група са предварително проиграни със Станишев и Доган”,заяви Емил Кошлуков.Той прогнозира два варианта за изход от ситуацията: изолиране на Симеон Сакскобургготски от политическо влияние или разцепване на парламентарната група,която се контролира от юридическото лоби в НДСВ.

Кошлуков коментира ,че предложенията на местните избори да се гласува задължително и да се въведе образователен ценз за избирателите няма да решат проблема с ниската избирателна активност.

Той обяви,че подготвя нов пакет избирателни закони ,които да уреждат преференциалното избиране на общински съветници и провеждането на местни референдуми.Законпроектите ще бъдат внесени в Народното събрание чрез депутатите от Движение Европейски демократичен път.