Конференция на Лайънс клубовете в Стара Загора
Конференция на Лайънс клубовете в Стара Загора / netinfo

В Стара Загора ще се състои Седмата национална конференция на Асоциация на Лайънс клубовете. Конференцията ще започне в 14 часа в Държавен Куклен театър – Стара Загора. Специален гост на събитието ще бъде вицепрезидентът на Лайънс Интернешънъл – Еберхард Вирфс, който през 2009 г. ще оглави световното Лайънс движение. Той ще представи пред делегатите своята тригодишна програма за развитие на Лионизма в Източна Европа. За събитието се очакват гости от Германия, Румъния и Македония.

Международната асоциация на Лайънс клубовете е асоциирана в ООН и е най-голямата в света организация, работеща в обществена полза – с над 1300000 члена, организирани в над 46 хиляди клуба в 202 държави и региони. В класация на Файненшъл таймс тя е обявена за благотворителна организация с най-голям обществен принос по обема на средствата, които разпределя в полза на нуждаещите се.

Лайънс- движението в България също имаше силна година. Неин акцент бе кампанията “Дари зрение”, в която над 26000 български граждани получиха безплатен преглед и безплатни очила.

В момента Дистрикт-управител на Лайънс България е Недялко Младенов от Лайънс Клуб “Стара Загора – Тракия”. През тази година членовете на 29-те клуба на Дистрикт 130 – България станаха 660, а в Стара Загора бе чартирано второ Лайънс-общество - Лайънс клуб “Августа”, в който се включиха 23 старозагорци, обвързали себе си с мисията на Лайънс, изразена в девиза на международната организация “Ние служим!”.