Концерт Заедно срещу дрогата
Концерт Заедно срещу дрогата / община Стара Загора
И през тази година продължава проектът на Инер Уил клуб – Стара Загора, който надгражда и разширява минал проект на клуба „Обединени срещу дрогата”. Част от продължението на инициативата е концерт “Заедно срещу дрогата”. Той ще се проведе на 29 май от 19 часа в Античен форум-Стара Загора с вход свободен. Водещ на събитието ще бъде Иван Динев – устата, а специални гости и изпълнители са група Скандау и Зипо&Слаш.
 
През миналата година от проекта „Обединени срещу дрогата” бяха организирани серия от лекции пред ученици на тема „Дизайнерската дрога”, също така беше създадена пиесата „Изповедта на един наркоман” от Кукления театър в Стара Загора. Решението на клуба да продължи да работи и надгражда проекта „Обединени срещу дрогата” е на база положителната обратната връзка от ученици, учители и психолози.
 
Част от проекта е организираният концерт в Стара Загора под наслов „Обединението е сила, нека застанем заедно срещу дрогата”. Събитието цели чрез музиката да въздейства върху съзнанието на човека и да покаже, че живота е хубав и той трябва де се живее пълноценно, като се включат различни музикални изпълнители, детски школи за танци и други.

Основният индикатор за успеха на инициативата ще бъде достигането до по-голям брой млади хора, обръщайки внимание на превенцията. Това е кауза, която засяга всички хора, а целта  - децата да осмислят последиците от употребата и зависимостта от наркотици и други вредни вещества, да се научат да казват „НЕ!” на наркотиците и да изберат ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА.

Партньори на Инер Уил клуб-Стара Загора  са Обществен дарителски фонд и редица фирми и лица, които участват благотворително в проекта. Организацията на събитието е съвместно с Община Стара Загора.