Коледен базар подредиха учениците от Второ основно училище
Коледен базар подредиха учениците от Второ основно училище / DarikNews.bg

Коледен благотворителен базар откриха днес децата от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков" в Стара Загора.
По традиция парите, събрани на него, малчуганите даряват на Спасителния център за диви животни в града.
Момчетата и момичетата от училището под ръководството на своите учители сами изработват всички сувенири, които се предлагат на базара.
Картички, чинии, рисувани със специални техники, сурвакници, свещници и коледна украса подредиха те на два щанда във фоайето на училището днес.

„Приятели сме на Зелени Балкани повече от 15 години. Заедно с тях учим децата да обичат животните и природата. Всичко това е свързано с тяхното екологично възпитание. Учениците се включват с огромно желание в тези коледни базари, защото знаят, че със средствата ще помогнат на пациентите на Спасителния център, обясни класната на 1-ви „г" клас" Илияна Атанасова, която е организатор на базара съвместно с преподавателя по „Домашен бит и техника" Яна Михайлова и класната на 1-ви „е" клас Ваня Славова.

„Не е толкова важна сумата, която се събира на тези базари. По-важно е, че привличаме децата към природозащитната идея", сподели Татяна Клисурова от Спасителен център за диви животни, Зелени Балкани - Стара Загора.

На пролет малчуганите ще посетят животните и всеки от класовете, участници в изработката на Коледните сувенири,ще избере кое животинче да осинови и да се грижи със събраните пари за него.

В момента пациентите на Спасителния център са около 150.