Кола помете знак Стоп
Кола помете знак Стоп / Т.Томов

По-малко от месец измина откакто са поставени знаци, според които ул."Свети Княз Борис" от ул."Д-р Тодор Стоянович" до ул."Хаджи Димитър Асенов", е вече еднопосочна за движение в посока запад-изток.

Не минава и ден обаче, в който десетки шофьори да не нарушат правилата за движение и да не пренебрегват пътните знаци. Хората от квартала вече свикнаха и със свистенето на гуми, и с псувните, даже и с ударените автомобили. Днес около обед отново имаше сблъсък, а едната от ударените коли помете знака „Стоп", поставен на ул. „Майор Кавалджиев". „Това е пълно безобразие, няма ли кой да вземе адекватно решение?!", коментираха очевидци на пътния инцидент.

Тази вечер на първо заседание се събира Постоянната комисия по транспорт към новия Общински съвет. „Ще поискам този знак „Стоп", който днес беше пометен от колата, да бъде премахнат. Друг важен въпрос, който трябва да разгледаме е кръстовището на Била", обясни за Дарик общинският съветник от ПП „Нова сила" и бивш заместник-кмет Тихомир Томов.

Промяната в уличното движение е съгласно приетото Решение №831 от 27.05.2010 г. на вече бившия Общински съвет, във връзка с актуализация на плана за организация на движението в Стара Загора.

Инфарктното кръстовище на ул."Свети Княз Борис" и ул. "Майор Кавалджиев" в момента се охранява и регулира от униформен.