Който е с нас, не е на себе си
Който е с нас, не е на себе си / netinfo


Сърцато, с намигане и с куп предизвикателства посрещнаха Рождество Христово служителите на казанлъшката Художествена галерия и техни приятели. Вдъхновени от идеята на директора на Галерията, художникът Христо Генев, представители на различни професии и институции, приятели на Художествена галерия, се събраха на коледно парти-концерт, под надслов: „Който  е с нас, не е на себе си".

Идеята на директора -галерист бе в неформална обстановка, присъстващите да се разделят с различни низки човешки чувства като пренебрежение, омраза, его, човешка и светска суета, скрита зад вратовръзки, дълги рокли, папийонки и куп други лицемерни атрибути.


На импровизираната сцена, музикална среща от сърце си дадоха над 50 приятели на Галерията в Казанлък, сред които директорът на театъра в Казанлък Диана Рамналиева, заформила невероятен дует по сръбски с директора на Художествената галерия Христо Генев, талантите от фолклорна формация „Гъдулица", отец Константин от православен храм „Свети Йоан Предтеча", най- малкият талант -солистът на „Гъдулица" Димитър Гайдаров - джуниър, поетесата Женя Димова, художник-фотографът Бедрос Азинян, рок-динозавърът Валери Джамбазов, телевизионни и радио репортери, сред които на Дарик, ПРЕС ТВ и Нова ТВ,  демонстрирали със завиден ентусиазъм ярък /не/талант в пеенето на детски и македонски песни, видни лютиери, музикални педагози и други.


Специално внимание в празничната коледна вечер беляза участието и на областния лидер на БСП Васил Самарски, изпял червения химн „Моя България".


По традиция се раздаваха и подаръци, под формата на специална томбола с послания за живота. Късметлиите се сдобиха с компютърни графики и бутилки шампанско.
Финалът на „Който с нас, не е на себе си" логично завърши с кръшни танци, изпълнени майсторски от танцьорите на формация „Луди-млади" при НЧ „Жар" и с амбициозното послание напролет „Галерия и приятели" са събере още повече почитатели.