Книга в битка за живот
Книга в битка за живот / снимка: Дарик-Казанлък, Деляна Бобева

Любовта е в основата на новопоявила се стихосбирка - първа за 20-годишната млада поетеса от Казанлък Гюлен Окан. Завършилата дизайн в Казанлъшката художествена гимназия Гюлен издава своите стихове в навечерието на Чудомировите празници в Казанлък с благотворителна цел и я посвещава на своя 23- годишен приятел - също млад талант, Иван Боянов. Книгата на Гюлен носи загадъчното заглавие  „ 15, 16, 17, 18" и събира стихове и есета, които девойката е писала в крехката си тинейджърска възраст.

Идеята на Гюлен е с продажбата на книгата си да помогне за лечението във Франция на 23-годишния Иван, който от миналата година се лекува в София от онкозаболяване.  

Тиражът на стихосбирката е 400 броя и всеки, който закупи екземпляр от нея, дарява сумата за лечението на Иван.

 Премиерната книга на Гюлен Окан се появява на книжния пазар с помощта на Община Казанлък,  фирма „ Вифор" и издателство „Палмира".

Самата Гюлен Окан от есента ще е студентка в престижен ВУЗ в Англия, в специалността  „дизайн". Премиерата на „15,16, 17, 18"е в неделя-28-ми март от 17,30 часа в ЛХМ „Чудомир" в Казанлък.

Името на Иван Боянов нашумя преди няколко години, когато създаде кавър на скулптурата на Роден „Мислещият човек" от вестници. Поводът за направата й беше казанлъшкото домакинство на Националната олимпиада по философия. Впоследствие  оригиналната скулптура бе закупена от голяма немска фирма.