Кметът се включва в благотворително бягане
Кметът се включва в благотворително бягане / Община Стара Загора

Изграждане на 100 велостоянки, създаване на място за отдих, поставяне на указателни табели и консервация на Стария чинар са каузите на общоградски спортен празник. Благотворителната инициатива включва масово бягане и масово колоездене и ще се проведе днес. В масовото бягане ще се включи и кметът Живко Тодоров

Организатори на проявата са Българско общество за образование и култура, ОДФ, Спортен клуб „Ракета", Спортен клуб по лека атлетика „Берое" и ТВ Стара Загора. Част от финансирането на спортната инициатива е по Дарителската програма на „Загорка" за проекта „Велозагора-зелено пътуване", който получи одобрението на интернет потребителите. По проекта ще бъде създаден сайт и ще се изградят и монтират велостоянки за минимум 100 велосипеда. Местата ще бъдат избрани от отборите, регистрирали най-голям брой участници в масовото колоездене.

Стартът на масовото благотворително бягане е в 18 часа от МОЛ „Галерия", а маршрутът преминава покрай Стария чинар като финалът е в парк „Зеления клин". Началото на колоезденето е в 18.20 часа от паркинга на „Загорка", по бул. „Иван Вазов" до сцената в парка. Регистрацията на участниците започва от 16 часа в мола. Минималната такса за участие е 3 лева.

В благотворителния спортен празник ще се включат още ученици от Езиковата гимназия с флашмоб, Break dance group The Scary shadows, Печенката, DJ Теди Джорджо. На специална видеостена ще бъде показан документалния филм „Not Bad"-разказ за най-известните в света байкъри.

Организаторите са предвидили томбола, както и избор на Велозагорка, Велозагорче и Велозагорец.