Кмет с послaние към първолаците
Кмет с послaние към първолаците / netinfo

На 15 септември всеки старозагорски първокласник ще получи подарък - книжка Български народни приказки със специално послание от кмета на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев: “Скъпи първокласнико, Горд съм да ти честитя първия учебен ден! Със сигурност вече си разбрал, че 15 септември за хората на България е особен ден – много светъл, красив и възторжен! Откакто сме на Божия свят ние, българите, милеем за наука и просвещение! Почитаме и славим хората, научили ни на четмо и писмо, на ум и разум – нашите учители!
Пожелавам ти от все сърце да растеш здрав, да бъдеш любознателен, да имаш добро и милостиво сърце, да обичаш Стара Загора и България!
Ние, възрастните, винаги ще те обичаме, подкрепяме и помагаме да видиш мечтите си реализирани и в полет!На добър час по пътеките на знанието!”

Новата учебна година ще стартира в 35 общински училища и в 25 детски градини. За първи път Община Стара Загора участва в организирането и доставката на безплатните учебници за учениците от 1 до 7 клас.


През тази година Община Стара Загора кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие” пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонт и саниране на детски градини и общински училища на стойност 6 млн. лв. Предложени са основни ремонти в 10-то и 6-то ОУ , както и в четири детски градини.


От Пресцентъра на Общината уверяват ,че и през тази година има осигурен безплатен превоз за нуждаещите се. За новата учебна година Министерството на образованието и науката предостави още един 32 местен автобус.