Класика и джаз в Стара Загора
Класика и джаз в Стара Загора / netinfo

ZENITH & NADIR е работното заглавие на предстоящия музикален албум, наречен така от своите създатели - китаристите Чавдар Гочев /Чарли/ и Георги Илиев.

Формацията обединява не само темперамента и музикалните им вкусове, но и желанието да представят своите авторски произведения. Стилистиката на темите, както самите те казват е повлияна от класиката и джаза.

Китаристите използват обаянието на класическия, акустичния и електрическия звук. В клубния си тур през февруари 2014 г. те залагат предимно на авторска програма, като не изключват възможността публиката да чуе и нещо познато.

Чавдар и Георги имат идеята в бъдеще да привлекат още музиканти и да оцветят с нови тембри своята формация. Така тя ще се разширява заедно със залите и музикалните им търсения. ZENIT & NADIR е смел стремеж на двамата китаристи за нещо ново и проникновено.

ЧАВДАР ГОЧЕВ-ЧАРЛИ
/китара/

Чавдар Гочев е китарист, познат в българските музикални среди като Чарли. Учи класическа китара във Варна, но любовта му към новото звучене бързо сменя найлоновите струни с метални и предопределя посоката на музикалните му търсения.
По време на следването си в музикалната академия в София електрическата китара и нейните стотици темброви лица, стават неговото основно амплоа. Работи с много музиканти и групи като Акага, Brazil acoustic и др., записва и свири по клубни и концертни сцени. Според самия него, музикалните му вкусове се определят от стойността на музиката, а не от стила й.
Оптимист по природа той не предава себе си и в последната формация Зенит & Надир, където колаборацията с китариста Георги Илиев го води към корените му на музикант. Именно класическата китара е във фокуса на последните му авторски творби.

ГЕОРГИ ИЛИЕВ
/китара/

Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив. Първи стъпки в музиката прави с класическа китара. В последствие развива и усета си към електрическия звук. Работи и записва с различни музиканти и групи.
Сцената го запознава с Greg Diamond, който е джаз музикант, преподавател по китара и пиано в Ню Йорк, а Георги е вдъхновен от презокеанската музикална култура и срещите с американския китарист.
През годините той посещава семинари и майсторски класове, автор е в създаването на музика за театрални постановки, училища и др. Участва в спектакъла с мюзикъли "Супер Стар Гала" и рок операта "Иисус Христос - Суперзвезда" при държавна опера Варна.
Георги упражнява преподавателска дейност, гост и титуляр е в разнообразни музикални формации с имена от българската джаз и поп сцена.

Двамата китаристи ще гостуват в студиото на Дарик Стара Загора в петък, а вечерта ще изнесат концерт за старозагорските си почитатели.

Изпълнения на двамата китаристи може да чуете тук:

http://www.youtube.com/watch?v=UuvyG6SAxt8
http://www.youtube.com/watch?v=jGJ2hTHdpxk