Казанлъшкият театър с две детски премиери
Казанлъшкият театър с две детски премиери / netinfo

С две детски премиери открива новия театрален сезон новата управа и новия колектив на общинския театър " Любомир Кабакчиев" в Казанлък.
За първи път от 6 години насам завесата ще се вдигне за куклена премиера за деца- спектакал по приказка на Шарл Перо - " Приказка за Рокси и още нещо".
Сценографията и куклите на спектакъла са дело на Светлана Сивенова, авторската музика е на Георги Гарчов от група " Грамофон", а режисурата е на Ваня Сивенова. Актьорската игра е поверена на Мила Великова - Ряпова и на Надежда Корназова.
Първата премиера на " Приказка за Рокси и още нещо" е на 27-ми октомври, в навечерието на Деня на народните будители и е част от програмата на Община Казанлък за отбелязване на празника.
Същото представление ще се играе и на 31-ви октомври. Пак тогава е предвидена и специална безплатна постановка за деца в неравностойно положение- "Приказка за светофара".
Абмицията на театралната управа на "Любомир Кабакчиев" е да се възстановят традиционните допреди няколко сезона съботни детски утра за малчуганите от Казанлък и региона.