Казанлъшкият парламент благодари на европейските институции
Казанлъшкият парламент благодари на европейските институции / netinfo
Общинският съвет на Казанлък да изпрати специално писмо до Представителството на Европейската комисия в България и до посолствата на Франция, Великобритания, Германия, Гърция, и Италия ще предложат днес на колегите си общинските съветници от Групата за борба с корпуцията в община Казанлък.

В проекта за благодарствено писмо се изразява задоволство и благодарност от положените усилия и оказана подкрепа от европейските институции за освобождаването на българските медицински сестри и палесттинския лекар от либийския затвор.

“Ние почувствахме от първите дни на членството на България в ЕС силата на европейската солидарност в позициите и действията на европейските институции”, се казва в писмото.

В него се изказва и особена признателност специално на съпругата на Президента на Република Франция Сесилия Саркози и на Еврокомисаря по външните отношения и европейската политика на добросъседство –Бенита Фереро-Валднер, завършили успешно хуманитарната мисия по освобождаването на сестрите. Текстът на писмото ще се гласува днес от местния парламент на Казанлък.