Казанлъшкият кмет- кандидат от ГЕРБ?
Казанлъшкият кмет- кандидат от ГЕРБ? / netinfo
Като “инсинуации и слухове, които ме ядосват”, така Иван Кьосев, лидер на сдружение ГЕРБ в Казанлък определи разпространяваните вече няколко дни в града информации за новата партийна принадлежност на казанлъшкия кмет Стефан Дамянов.

Според информациите, в началото на миналата седмица Дамянов, посетил централата на ГЕРБ в столицата, за среща с висш партиен функционер, където бил подал и съответните книжа за членство в партия ГЕРБ.

За "Дарик"Кьосев категорично отрече Дамянов да е ставал член на партия ГЕРБ, както и самите “ГЕРБ-ери” да имат намерение да го приемат в редиците.

Според ръководителя на местната структура, те самите още не са определили окончателно своите кандидати, за да спрягат каквито и да е други имена.

Кьосев уточни също, че ГЕРБ имали решение да издигат за кметове само свои кандидати, които щели да са ясни до 15-ти август.

На въпроса дали има нова партийна принадлежност самият Стефан Дамянов заяви: “Не желая да коментирам това”и“няма такова нещо”.

Сегашният казанлъшки градоначалник получи първия си мандат като кмет в качеството си на независим кандидат, подкрепен от БСП и още 32 различни партии и организации.

Неговата кандидатура първоначално бе издигната от партийната организация в казанлъшкото село Розово, на предварителни партийни събрания още през юни. По-късно, на пренум на местната партийна организация той получи превъзходство над останалите четирима кандидати след тайно гласуване, на трети тур.

Въпреки че основно бе подкрепен от най- голямата партийна структура в Казанлъшко- тази на БСП, в момента отношенията между кмета и местната партийна организация са обтегнати. Напрегнат е диалога между кмета и самото партийно ръководство.

Според членове на Пленума на общинската организация на БСП в Казанлък,Дамянов отказал да оглави листата за съветници на БСП, което раздразнило лидера на социалистите Иван Гороломов.

Запознати с партийните интриги пък твърдят, че още преди последния пленум на социалистите в града,Дамянов бил скъсал емоционално с БСП, като в момента търсел нова партия за подкрепа.

Според други, той щял да се кандидатира като независим кмет, подкрепен от солиден брой партии , граждански движения и организации.

Още през декември местната КНСБ организация в “Арсенал”АД издигна Стефан Дамянов за втори мандат.

Месец по-късно със същата цел бе сформиран и Инициативен комитет.

Намерение да подкрепи за втори кметски мандат Стефан Дамянов преди седмица в Казанлък заявиха и социалдемократите на Александър Томов, по време на Национален политически съвет, проведен в Казанлък.

В приета оценка на социалиститеот Казанлък за четиригодишнатадейност на подкрепенияот тях кмет Стефан Дамянов се казва, че: " Не се изпълнява Споразумението за приоритетност, подписано в началото на мандата.

Общо 6-тима социалистиса били назначени на работа в общинската администрация по време на мандата на сегашния кмет, както и че "коалиционната формула не работи ефективно, липсва диалог по основните приоритети на Общината, няма последователност във водената политика на кмета с коалиционните партии."

В оценката на казанлъшките е отбелязано, чесе "наблюдава нетипичен стил на комуникация с отделните партии от подкрепящия го формат".