Казанлъшки ученици участваха в международния лингвистичен лагер „Толиати – град на мира”
Казанлъшки ученици участваха в международния лингвистичен лагер „Толиати – град на мира” / община Казанлък

Трима ученици - Ангел Братоев, Кристофър Киров и Петър Софев от СОУ „Екзарх Антим І" - Казанлък, с ръководител Петя Григорова, взеха участие в Международния лагер „Толиати - град на мира". В училището има специализирана паралелка за изучаване на руски език.
Всички участници в лагера са единодушни - изключително полезно посещение, наситено с много събития и впечатления, и особено ползотворно за практическото овладяване на руския език.

„Докато се забавлявахме с готвене и рисуване, неусетно се запознавахме с традиционната руска кухня и култура. Най-впечатляващо и забавно за всички бяха посещението в музея на открито, представляващ възстановено богатирско селище и разходката с лодка по река Волга. Голям интерес предизвика у нас обиколката на Толиати, запознаването с основните забележителности на града и посещението на музея на военната техника, музея на матрьошките и на легендарната „Лада". На 19 юни двете чуждестранни делегации от Германия и България бяхме любезно посрещнати и приветствани от зам.-кмета на града А.В.Гончаров в административната сграда на Общината.Най-приятно впечатление остави у нас милото и топло отношение на нашите домакини, благодарение на което престоят ни в Русия се превърна в незабравимо и прекрасно преживяване", споделят учениците.