Казанлъшки парламент днес: за туристите, бизнеса и реколтата в полето
Казанлъшки парламент днес: за туристите, бизнеса и реколтата в полето / netinfo

Да купи или да не купи туристическо влакче на стойност 54 хиляди лева за нуждите на туристите, посещаващи „Долината на тракийските царе" край Казанлък? Този въпрос ще обсъждат днес на заседанието си общинските съветници на града на розите, по предложение, внесено от кмета на общината Галина Стоянова. Идеята е, туристическото влакче да обикаля по специален маршрут достъпните за туристи тракийски могили в района.


Друг важен въпрос, по който съветниците ще търсят консенсус днес е предложението за обществено обсъждане, по идея на групата съветници на БСП, нова Наредба № 21 за преместваемите съоръжения на територията на общината. Председателят на местния парламент в Казанлък Николай Златанов предлага поисканият от социалистите публичен дебат да се проведе на 16-ти май от 17 часа в залата на ул."Искра" 4 в Казанлък. Срещу конкретни текстове в наредбата, предвиждаща практически ново данъчно облагане вече възроптаха представители на местния дребен и среден бизнес, по време на срещи с членове на Общинския съвет от групата на БСП.


На вниманието на съветниците е и предложената нова общинска наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и продукция на територията на общината, в която наредба специално се записва правото на общината и кметствата да организират полската охрана по места и назначават полските пазачи. В тяхна помощ се предвижда са и доброволните сътрудници.


Съветниците предстои да обсъждат и поредица въпроси, свързани с продажба на терени, публични търгове, предоставяне на имоти, общинска собственост за безвъзмездно ползване.