Казанлъшката царица заминава за Япония
Казанлъшката царица заминава за Япония / Д.Бобева- архив

 

Днес за Япония заминава миналогодишната царица Роза на Казанлък - Василена  Найденова.

Пътуването  е традиционен  дар, който носителката на най- престижната титла за хубост в Розовата долина получава от Японското посолство в България, като дар за короната си.

По време на престоя си в Япония, Василена ще се срещне със своята  побратимка по корони- царица Роза на японския град Фукояма и ще вземе участие в тамошния празник на цветята.

Докато трае н пътуването й в Япония, кандидатките за тазгодишната корана ще събират сили и смелост, за да се явят на престижния конкурс и тази година, който ще се проведе на 15-ти май в ДК „Арсенал". Водещ на шоуто ще е Богдан Томов.

Първата среща на над 20-те претендентки тази година за короната на казанлъшка царица  е на 10-ти май в в Альоловата къща в Етнографския комплекс „Кулата", където ще бъдат направени и техните рекламни снимки за представянето им пред казанлъчани.

Кандидатките са абитуриентки от средните училища на Казанлък, избирани с конкурси в самите учебни заведения. 

 Коя от тях ще стане  43-та носителка на короната на царица Роза, ще стане ясно почти в полунощ на 15-ти май, когато ще завърши тазгодишният конкурс за избора на най- красивото казанлъшко момиче.

Избраната царица ще води празничното градско шествие  в последния ден на май.