Казанлъшка учителка с номинация за творба
Казанлъшка учителка с номинация за творба / DarikNews.bg, архив

Преподавателката по български език и литература от Хуманитарната гимназия "Свети св. Кирил и Методий" в Казанлък Валентина Койчева е единственият учител от града, чийто произведение е включено сред номинациите за творби на учители- хуманитаристи, които ще намерят място в специален Годишен сборник, издаван от издателствата "Анубис и "Булвест".

Двете издателства са организатори на ежегоден учителски конкурс за есе, разказ и стихотворение. За Валентина Койчева това е второ участие в учителския национален конкурс.

Тази година преподавателката участва в раздела за есе, чиято обявена тема е "25 години съвременно образование".

Есето на Валентина Койчева, изпратено за конкурса и намерило място сред най- добрите в селекицята от над 2 хиляди изпратени произведения, е със заглавие " Ретроспективно".

Миналата година Валентина също е участвала в конкурса, с есе по темата, вдъхновена от повестта на Павел Вежинов "Бариерата".

Едноименното есе на Валя третира проблема за бариерното общуване, превърнало се в начин на живот за много хора, благодарение на социалните мрежи.

Валентина Койчева е майка на близнаци - второкласници. Завършила е българска филология. Преди да стане преподавател е била журналист във казанлъшкия вестник "Седмица", в радио "Вис виталис"и телевизия ПРЕС ТВ.

В момента преподава български език и литература на ученици от 7 и 9 клас от Хуманитарната гимназия в Казанлък.

Възпитаниците на Валентина Койчева са сред най - добре представилите се на ученически областни и национални олимпиади по български език и литература, както и на годишни матури.