Казанлъшка красавица в спор за титлата  Мисис баба
Казанлъшка красавица в спор за титлата Мисис баба / личен архив Павлина Колева

44 годишната казанлъчанка Павлина Колева ще впише името си в градската история като първата кандидатка от града на розите в националния конкурс
„ Мисис баба". Той ще се проведе този петък- 21-ви януари от 19 часа в Гранд хотел „ София" в столицата.


Павлина е една от известните казанлъшки фризьорки и бивша състезателка по баскетбол. Възпитаничка е на Спортното училище във Велико Търново.
От спорта са невероятното й тяло, с мерки : 97, 75, 97.

Кандидатката за „ Мисис баба" тежи 64 килограма и с малко тренировка може да сложи в джоба си „ Мис Свят" или която и да е шампионка по стандартни танци. Павлина твърди, че дължи невероятната си форма на тибетски упражнения. Прави ги от 4 години и благодарение на тях се чувства прекрасно. С уговорката, че внимава и какво яде.
За националната проява Павлина научила от реклама по една от националните телевизии. Изпратила автобиография и снимка с внучето Стефан, който вече е на 9 месеца. Освен баба, Павлина е майка и на две дъщери - на 25 и 21 години.
За намерението си да се бори за най- красивата измежду бабите в страната уведомила първо съпруга си. Реакцията му Павлина определя първоначално като „ странна". Участието си в конкурса определя и като „парадокс" , защото когато станала баба, забранила на всички да я наричат така. Самата Павлина не се чувствала въобще в кожата на подобен статус. Ако някой тогава ми беше казал, че ще се кандидатирам в подобен конкурс нямаше да повярвам, казва сега кандидатката за „ мисис".
След щателно пресяване на 200-та кандидатки, до финалния кръг този петък са допуснати едва 17-сет участнички, казанлъчанката е една от тях.


За самия конкурс Павлина вече е готова. Три са туровете, в които ще се избере най- добрата и красива баба. Една минута време има Павлина от Казанлък, за да се представи. Две минути, за да покаже хобито си- какво умее да прави като фризьор и още толкова, за да дефилира в официален тоалет. На него Павлина ще грее в черна дълга рокля с презрамки и цепка до талията. За родената под знака на Лъва огнена казанлъчанка, участието й в националния конкурс е вид предизвикателство и нова емоция.


В живота Павлина се определя като любителка на красивото, спортно елегантното и премерените неща, без кич. Обича живота на висока скорост.
Участието в „ Мисис баба" е второто участие в голям конкурс за Павлина. Преди няколко години дамата  печели първо място във фирмен карнавал на голяма верига, с тоалет и второ място за танци- смайва публиката с уменията си на валс и танго.
Петъчното участие на казанлъчанката ще се аплодира от семейството й, а по-малката й дъщеря - 21 годишната Красимира ще е в ролята и на манекен за специалната прическа, която Павлина ще покаже в зала.