/ netinfo
В Казанлък засия Коледната елха на централния площад „Севтополис“. Начало на празничната вечер дадоха децата на Казанлък, които гордо се включиха в „Коледна фиеста“. Дефилето на над 800 казанлъшки момичета и момчета, с карнавални костюми на приказни герои премина през централните улици на града.

Вълшебните същества, пресъздадени от децата от училища, детски градини и читалища зарадваха жителите и приятелите на Града на розите. От празничната сцена те поздравиха публиката, за да може Дядо Коледа да даде сигнал за запалването на 16-метровото живо Коледно дърво.

елха Казанлък
netinfo


Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави своите съграждани: „В навечерието сме на най-хубавите празници Коледа и Нова година, знам, че ги очаквате с нетърпение. Да сте здрави, да са здрави семействата Ви! На децата и учениците - да се сбъдват желанията Ви и Дядо Коледа да обещае да ги сбъдва всичките до едно!

На всички пораснали деца, освен да са здрави, с труда и уменията си да направят така, че семействата им да са здрави, силни и сплотени! Казанлък да е прекрасен, да се радваме и да сме едно цяло – семейството на Казанлък! Светли празници и успешна 2019г.!“, пожела Кметът Галина Стоянова.

елха Казанлък
netinfo


Елхата засия с празнична украса, която тази година в Казанлък е  под мотото „Звездното небе“. Комисия с членове на Младежки Общински съвет-Казанлък и представител на местна медия определиха трите най-атрактивни костюма, с най-оригинално представяне пред публиката.

елха Казанлък
netinfo


С парични награди бяха отличени ДГ№17 „Славейче“, ДГ№13 “Мечо Пух“ и Профилирана хуминатирна гимназия “Свети Свети Кирил и Методий“. Всички деца получиха много лакомства и подаръци от Община Казанлък.

елха Казанлък
netinfo


Красиви фойерверки озариха централния площад за тържествено начало на Коледно-новогодишните празници в Казанлък под „Звездно небе“.