Казанлък: сватбена истерия през август
Казанлък: сватбена истерия през август / netinfo
Седем двойки са заявили желание да сключат граждански брак на 8-ми август в Казанлък.

Датата е предпочитана, заради поверието, че браковете, създадени на този ден ще са добри и с много хармония между партньорите.

Служителите от "Радостни обреди" в града на розите са категорични, че въпреки изтеклия едномесечен законов срок за подаване на заявление за сключване на граждански брак, ще правят изключения за мераклиите за 8-ми 8-ми.

От години се е смятало ,че съвпадението на дати, месеци и години за важни събития в живота носи късмет и е добро предзнаменование за всяко ново начинание.

Миналата година сватбената истерия бе на 7-ми юли. Тогава брак в Казанлък сключиха 13 двойки.

Тази година бумът на сватбите ще е през август, когато само от 8 –ми до 10-ти ще се родят общо 15 новобрачни двойки.

Ако още ви тресат колебания, относно половинката, а много държите да се ожените в ден –новина или поне да има красив символ на сватбените випокани, то и догодина ще имате такъв сгоден момент- може да се задомите официално и на 9-ти септември 2009-та година.

Датата пак е паметна, при това натоварена с историческо съдържание и спомени. А и баба ви ще го оцени.

Иначе отвъд историцизма и младоженческата истерия, сватбата остава един от малкото много бели дни в живота ни. Което обаче не обяснява логично и лекия отлив от кандидат-женихи и кандидат булки през тази година, в сравнение с миналата: съотношението е 145 срещу 166 през 2007-ма.

На мода тази година за сватби са родените през 1982-84 година, но има и улегнали изключения, родени през 60-те или в началото на 70-те години.

Хубавото при тях е че бракът върви в пакет с бебе.

Най- каръшки откъм сватби и младоженски предпочитания през 2008-ма година засега е месец април. Само пет нови семейства са се престрашили да сключат брак в месеца на Великите пости.

Освен че се отмива модата на брачната институция , младите стават и по – хрисими откъм религиозни норми, твърдят познавачи на брачната психология.