Казанлък  се побратими с цяла Франция
Казанлък се побратими с цяла Франция / Алианс Франс, Община Казанлък- Станислава Балканска- архив

 

 Новият министър - председател на Франция Жан-Марк Еро е човекът, подписал първият договор за побатимяване на Казанлък с френския град Сент Ерблен.

Това е станало през 1986 година, по време на мандата на кмета на столетието на Казанлък- покойният вече Станчо Коев и тогавашния кмет на френския град- Жан -Марк Еро.

За важното събитие жан Марк Еро пристига в Казанлък с внушителна делегация.

 Новият премиер на Франция е досегашен лидер на социалистите в Националното събрание и  кмет на град Нант, в който също са гостували предсатвители на места власт на Казанлък.  По традиция двата града редовно си обменят делегации за своите празници.   По време на тазгодишиня фестивал на розата в Казанлък, който започва от утре, също се очакват като гости представители на Сент Ерблен.

 

 На 15 май 2012 г. току-що встъпилият в длъжност новоизбран президент на Френската република Франсоа Оланд обяви новия министър-председател на страната - Жан-Марк Еро.

По този повод кметът на община Казанлък Галина Стоянова изпрати специално поздравление до новия министър-председател на Франция и стар приятел на Казанлък с пожелания за здраве, успехи във високоотговорната му работа и с уверност, че той ще продължи да насърчава традиционните приятелски връзки между двата града.