Казанлък с нова ритуална зала
Казанлък с нова ритуална зала / община Казанлък

Нова ритуална зала ще бъде открита в Казанлък. Тя е изградена със средства, заложени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2014 година, които възлизат на 29 819 лв.

Освен новата, модерна зала, младоженците ще могат да избират между три ритуала. Предлага се аудио озвучаване на запис, изпълнения на живо на Общински струнен камерен оркестър и народен ритуал с фолклорен ансамбъл.

Цените на ритуала по сключване на граждански брак с аудио озвучаване остават непроменени спрямо досега действащите. С промяната на Наредба № 26, приета на заседание на ОбС-Казанлък на 23 април, се въвеждат цени за двата нови сватбени ритуала, каквито не са били извършвани до този момент. Ако младоженците изберат изпълнения на струнния оркестър се заплаща 90 лв., а ритуалът с фолклорни изпълнения струва 150 лв.

Щастливата двойка, която първа ще прекрачи прага на новата ритуална зала, е Тодор Стефанов Дойнов и Мария Василева Василева. Ритуалът по сключване на граждански брак е в 15.30 часа непосредствено след освещаването на залата и официалното й откриване.

Новата ритуална зала се намира на ул. „Розова долина" 6, до главния вход на сградата на Община Казанлък.