Казанлък с 26-годишна зам.-кметица. ГЕРБ поемат 7 от 11-те комисии в Общинския съвет
Казанлък с 26-годишна зам.-кметица. ГЕРБ поемат 7 от 11-те комисии в Общинския съвет / netinfo

11 Постоянни комисии ще работят в новосформирания Общински съвет на Казанлък. Това става ясно от публикувани в сайта на Общинския съвет документи за предстоящото второ заседание на Съвета, насрочено за понеделник, 21-ви ноември.

Всяка една от постоянните комисии ще е от 7 члена, като в нито една от тях представителите на БСП няма да разполагат с председателски места. Това е така, заради отказа на БСП -съветниците като обща партийна позиция да не участват в ръководството на нито една от постоянните комисии. Мотивът за това поведение лидерът на БСП в Казанлък Иван Гороломов, който още миналата седмица се отказа от съветническото си място,  обяснява с факта, че ГЕРБ са получили голямо доверие от хората, имат необходимото мнозинство сами да си поемат отговорността.
По тази причина представителите на БСП в Общинския съвет ще имат зам. председателски места и като членове на постоянните комисии.

Според разпределението от сайта на Общински съвет, ръководните позиции в комисиите са следните :под ръководството на ГЕРБ ще са постоянните комисии по здравеопазване, сигурност, обществен и екологичен ред, младежки дейности, образование ,спорт и туризъм, социални дейности, приватизация и разпореждане с общинска собственост, комисията по бизнес среда и европейски въпроси и за текущ и последващ контрол на актовете на местната изпълнителна власт. ГЕРБ няма да ръководи само комисията по устройство на територията, която се поема от човек на „Експерти за Казанлък". Пак от "Експертите" ще е и председателят на бюджетната комосия- банкерът Драгомир Петков. Комисията по селско и горско стопанство е  отстъпена на ДПС. Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания ще се ръководи от бившия кмет Стефан Дамянов.

Междувременно стана известно, че още вчера на колектива на общинската администрация е представена новата зам. кметица на Община Казанлък- 26 годишната Лилия Цонкова, бивш експерт в Областна администрация. Ресорите на новата зам. кметица ще са международните програми и проекти, здравеопазване, образование, младежки дейности  и  спорт.  Цонкова е несемейна, завършила е публична администрация.

Младата зам. кметица е номинирана и за приза " Най- добър самарянин".