Казанлък празник
Казанлък празник / община Казанлък
Казанлък отбелязва днес Празника на Града, част от Празници на розата 2020, тази година под мотото „Погледни през балкона и празнувай“.

Честването започна с издигането на националния трибагреник и знамето на Казанлък, а тържествен водосвет за благоденствието на казанлъчани в родния си град отслужи Старозагорският митрополит Киприан, в съслужие с казанлъшки и старозагорски духовници. “Да бъдем благословени и винаги да помним нашето свято родно място!“, пожела владиката.

Официалната церемония се състоя с участието на представителна рота и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада, начело с командир бригаден генерал Деян Дешков.

Въпреки необичайните условия заради паднемията от Ковид 19, Казанлък празнува днес и традициите в Града на розите продължават със 117-те Празници на розата. Красивото цвете цъфна и в условия на карантина, а казанлъчани за първи път онлайн избраха Царица Роза 2020 Мария Петрова – носителка на 52-та корона и нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Кръстева.

Градът на розите е украсен с хиляди знамена на Казанлък, подарени от общината, с които жителите украсиха домовете си.