/ Община Казанлък
С тържествено издигане на знамената с участието на Почетен караул на 61 Стрямска механизирана бригада и Военен духов оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада започна празничният за Казанлък ден.

празник
община Казанлък

„Ние имаме честта да се родим и да живеем в този казанлъшки рай“, заяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова към присъстващите на тържеството. „Ние имаме отговорността да обичаме, да пазим, да възхваляваме, да просперираме нашата Долина“, каза тя и пожела за бъдещето на Казанлък всички да мислят обединени и единни.

празник
община Казанлък

„Нека ни съюзява любовта и желанието този град, тази красота, този рай да предадем на нашите деца и идните поколения - богат и величествен, пред който целият свят ще се диви.

Няма друго място в България, където да е събрано в едно природното величие и красота, историята и културата, талантливите хора и всички възможни красиви културни събития, които да се случват на това място. Това е нашият Казанлък“, пожела кметът на Казанлък на своите съграждани. .
 
Водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Казанлък отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие със свещеници от епархията.

празник
община Казанлък

Поздрав към казанлъчани отправи и Царица Роза 2019 Вероника Кънева с пожелания за щастливо бъдеще. Тази вечер е официалното короноване на 51-та Царица Роза.

Празниците на розата ще завършат в неделя с ритуала розобер и с пищно шествие с над 4 000 участници, водени от Царица роза и подгласничките ѝ.