Казанлък остава без футболен отбор
Казанлък остава без футболен отбор / netinfo

Футболен клуб "Розова долина"в Казанлък прекратява дейността си и разпуска мъжкия отбор и Детско-юношеската си школа, се казва в разпространено от футболистите съобщение.
Като основна причина за това те посочват неизплащане от страна на общинската управа на гласуваните от Общинския съвет средства, предназначени за футбола.

Оповестеното съобщение на практика означава, че за 200 състезатели на клуба – мъже, юноши и деца от футболните школи на "Розова долина" първенството напролет няма да започне.
Според футболистите, последствията от това решение трябва "да тежат на съвестта на днешното общинско ръководство".


В съобщението пише също, че" че безхаберното отношение на кмета на Казанлък и Общинска администрация към проблемите на футболния клуб и спорта като цяло, е причина за това решение".
Според авторите му, ситуацията с безпаричието във спорта в Казанлък се повтаряла в началото на всяка календарна година.
Футболистите изразяват и негодуванието си от това, че се на ръководни постове се избират хора, "които управляват финансите на Общината, без никаква политика и перспектива за спорта, въпреки обещанията в предизборната кампания".
В разпространеното съобщение се изразява желание и готовност от страна на футболните хора да се запази отбора и съхрани най-популярния спорт в община Казанлък. Същевременно се уточнява, че затова не се намира нужното разбиране.
Вярваме, че в град Казанлък все още има хора, милеещи за футбола и се надяваме на тяхната възможност за съдействие и подкрепа, пишат още футболистите на Казанлък.