Казанлък избира фирма за зимно поддържане на пътищата
Казанлък избира фирма за зимно поддържане на пътищата / Община Казанлък

Община Казанлък обяви публична покана за избор на фирма зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа през 2012-2013 г. Изборът на изпълнител на дейностите е съгласно Закона за обществените поръчки. Срокът на публичната покана е 24 октомври 2012 г.

Кметовете на населени места имат срок до края на м. октомври да сключат договори с фирми за зимно поддържане и снегопочистване в населените места. Кметът на община Казанлък акцентира и върху това, че те трябва да прецизират избора на изпълнител не само за снегопочистването, а и за опесъчаването на улиците в селата. От месец ноември специално сформирана комисия ще направи проверка на техниката, с която разполагат тези фирми или кооперации, с които са сключени договорите за населените места.

Според изнесените данни, през 2011 г. зимното поддържане и снегопочистване в общината е струвало доста над предвидените средства, поради тежката зима, трудните природни условия и снегонавявания, но за тази година трябва да се подхожда внимателно и прецизно, за да не се получи надвишаване на предвидените за целта средства, които са от порядъка на 60 хил. лв.

Ще се работи за предотвратяване на снегонавяванията, които обикновено сеполучават между селата Шейново, Ясеново, Хаджи Димитрово. Обсъдено бе почистването на пътя Бузлуджа-вр. Шипка, както и някои критични пътни отсечки на територията на община Казанлък.

От Районна пътна служба -Казанлък уведомиха, че към 1 ноември службата ще разполага с необходмите количества пясък и сол и ще бъде в готовност за посрещане на зимата. По думите на началника на службата Иван Кьосев няма да се поддържа в зимни условия пътят от вр. Столетов до монумента „Факлите", а от1 ноември РПС-Казанлък осигурява 24-часови дежурства.

Новината на деня дойде от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която съобщи, че след проведени разговори с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в най-скоро време той ще посети града на розите, за да бъде направена първата копка на новата сграда на РУ „Пожарна безопасност и защита на населението". Средствата за изграждането й са осигурени. Новината приятно изненада всички присъстващи и най-вече представителя на пожарната в Казанлък.