Казанлък е домакин на националната олимпиада по физика
Казанлък е домакин на националната олимпиада по физика / община Казанлък

Със Заповед № РД 09-1433/17.10.2013 г. на Министъра на образованието и науката, определяща графика и дейностите по организирането и провеждането на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2013/2014 г., Казанлък е определен за домакин на Националния кръг на олимпиадата по физика за ученици от VII до XII клас.

Олимпиадата ще се проведе днес и утре от 08.00 часа в ПМГ ,,Никола Обрешков", гр. Казанлък, ул. "Орешака" № 2.

Участие ще вземат 119 ученици от цялата страна. Заедно с тях в града на розите ще пристигнат и 40 преподаватели по физика.

Чрез Общинската програма за закрила на детето '2014 г., Приоритет VІ „Закрила на деца с изявени дарби", Община Казанлък осигурява средствата за наем на зали, наградния фонд за лауреатите (таблет, външни твърди дискове, многофункционални калкулатори), медали за наградените от всички категории, безплатен транспорт и достъп до културно-исторически забележителности на територията на община Казанлък за всички участници. Всеки един участник ще получи лично поздравление от Кмета на общината - ръчно изработени картички, дело на Петя Минекова, директор на
НГПИД „Акад. Дечко Узунов" - Казанлък.

По повод олимпиадата специално от Париж ще пристигне проф. Минко Балкански, създател на Фондация „Миньо Балкански", който със своята дейност подпомага даровити български деца, подкрепя развитието на научната и социална дейност в България и развива широка благотворителна дейност

От 10,30 ч. до 11,30 ч. днес в залата на ул. „Искра" № 4 проф. Балкански ще се срещне с ръководителите на участниците в олимпиадата, след което е насрочена среща с кмета на община Казанлък Галина Стоянова.