Казанлъчанка стана Винолюбител на годината
Казанлъчанка стана Винолюбител на годината / Иван Бонев- Казанлък инфо

Най- големият винолюбител на България за 2014 година е от Казанлък и се казва Анна Дундакова.
Организаторката ни добилия вече популярност в страната, а и в чужбина Фестивал на виното розе в рамките на Празника на розата, получи статуетка и грамота за „Винолюбител на годината", на престижния конкурс за „Сомелиер на 2014 година", проведен в столицата.
За наградата си Анна получи подкрепата на всички присъстващи на фестивала. Дундакова получи отличие и в регионалното издание на „Сомелиер на 2014 година" в Пловдив. Фестивалът „Сомелиер на годината" е организиран от Българската асоциация на професионалните сомелиери и Асоциация „Българско вино".
От 20 години Дундакова и семейството й се занимават с продажбата на вина и различни алкохолни напитки. Амбицията й е да превърне виното в култура, а туристите и гостите на Казанлък и България да открият очарованието на виното розе, на траките и Долината на розите, основни мотиви на амбицията й да продължи въпреки трудностите организирането на Фестивала на виното розе. Тази година поредното му издание ще се проведе в Казанлък на 7 и 8-ми юни, в дните - кулминация на Празника на розата.


Фестивалът „Сомелиер на годината" определи и най- добрият сомелиер в страната, който е от Пловдив- Йордан Кирилчев. Титлата си Кирилчев получи в оспорвана конкуренция от още 5-тима свои колеги, победители в регионалните полуфинали, проведени последователно в София, Севлиево, Пловдив, Варна, Бургас и Банско.