Казанлъчанка стана и Мис Долината на розите
Казанлъчанка стана и Мис Долината на розите / Д.Бобева
Първата подгласничка на тазгодишната казанлъшка Царица Роза- Росица Буюклиева от ПМГ Нникола Обрешков” в града стана “Мис Долината на розите”.

Тя получи короната на площад “Севтополис” в Казанлък, малко преди полунощ снощи, след като 15-членно жури я посочи за фаворитка в надпреварата с още 19 момичета от 11-сет общини, с традиции в розопроизводството.

В четвъртото издание на конкурса “Мис Долината на розите” участваха 20 абитуриентки от общините Казанлък, Мъглиж, Стара Загора, Баня, Гурково, Братя Даскалови, Нова Загора, Старосел, Белово, Карлово и Павел баня.

Конкурсът е традиционен и се провежда в рамките на Празника на розата в Казанлък.

Девойките дефилирахав три тура: с национални носии от районите, които те представят и два тура с различни рокли на ловешка модна къща.

На финала трябваше да отговарят и на въпроси на журито.

Сред отговорите имаше имаше и забележителни “находки”, като “ образува конкурси” и “ аплодирам такива организирани мероприятия”.

Победителката в конкурса, освен короната на “Мис Долината на розите” получава правото да участва в Международния конкурс за красавици от цял свят “ Мис туризъм Интернешънъл”, който се провежда в Китай.

Заради по-големия брой участнички тази година журито, председателствано от Ирина Папазова, определи 8 финалистки, сред които бяха представителки на общините Стара Загора, Белово, Мъглиж, Гурково, Карлово и Павел баня.

Здравка Маринска стана и “Мис Чар”.

Избраната снощи “Мис Долината на розите” ще участва в започващото днес по обед на площад “Севтополис” в Казанлък карнавално шествие, което е кулминацията на 40-тия празник на розата.

Шествието по традиция се води от кукерска група от село Турия и новоизбраната казанлъшка Царица Роза Василена Найденова.